• Úno 27, 2020
Omega 3 a 6 – proč jsou pro nás důležité?

avokado

 

Co jsou mastné kyseliny omega 3 a 6?

Mastné kyseliny (MK) jsou součástí lipidů (tuků a olejů). Ve stravě je přijímáme v potravě většinou vázané v lipidech nebo fosfolipidech. Z hlediska výživy se mastné kyseliny dělí na nasycené, mononenasycené a polynenasycené (PUFA). Určité mastné kyseliny je lidské tělo schopné samo syntetizovat, není však schopné v dostatečné míře syntetizovat PUFA, jako jsou kyselina linolová a α-linolenová – PUFA řady omega-3 a omega-6 (správně označované jako PUFA n-3 a n-6). Z toho důvodu jsou označovány jako esenciální, je tedy nezbytný jejich příjem potravou (popř. formou potravinových doplňků).

Více se dočtete v článku zde.

Produkty pro správný poměr mastných kyselin omega 3 a 6

Termíny seminářů, kde se dozvíte více informací o správném poměru omega 3 a 6 mastných kyselin

Velmi rádi Vám zodpovíme Vaše dotazy

Používáme cookies, abychom vám poskytli nejlepší online služby. Souhlasíte s tím, že akceptujete používání cookies v souladu s pravidly o používání souborů cookies?

Nastavení Soukromí

Když navštívíte naši webovou stránku, tak může ukládat nebo načítat informace ve vašem prohlížeči, většinou ve formě souborů cookies.

Tyto soubory cookies jsou nezbytné pro fungování webové stránky a nelze je vypnout v systému.

Na používání této webové stránky se ukládají 3 cookies. Tyto soubory cookies jsou nezbytné a potřebné, proto je nelze vypnout.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zakázat vše
Povolit vše